הצרות פי הטבעת שחזרה מס' שנים אחרי טיפול

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

04/02/2016 | 15:11 | מאת: אלי

שלום, אני סובל מהצרות שחזרה לאחר טיפול הרחבה שעברתי לפני מס' שנים. ההצרות משמעותית (למשל - לא ניתן לבצע בדיקה רקטאלית של הערמונית), הצואה דקה ואני מתקשה במתן צואה כולל כאבים. רקע: בן 66, עובד, בריא, מבצע פעילות גופנית באופן סדיר,סבלתי מפיסורה שטופלה, המלצות? איזה טיפול נכון לעשות והאם ישנן אופציות ללא ניתוח? תודה

07/02/2016 | 20:29 | מאת: פרופ' עודד זמורה

אלי שלום, היצרות בפי הטבעת היא לרוב בעיה של איכות חיים, והאינדיקציה העיקרית לתקן היצרות זו היא על מנת לשפר את איכות החיים. הטיפול העקרוני בהיצרות הוא ניתוחי, ויכול לכלול הרחבה של פי הטבעת ושימוש ארוך טווח במרחיבים פלסטיים, או ניתוח שנקרא אנופלסטי ניתן בינתיים להשתמש במרככי יציאות על מנת להקל על ההתרוקנות אם אתה מעוניין בתיקון ההיצרות, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

10/02/2016 | 09:02 | מאת: אלי גולד

תודה רבה, האם הרחיב או להפנות אותי להסבר לגבי המונחים מרחיבים פלסטיים וניתוח אנופלסטיומהם הסיכונים הכרוכים בפתרון זה? תודה שוב

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה