בריחת נוזל ורטיבות

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

01/02/2016 | 20:33 | מאת: אבי

שלום אני בחור בן 29 שנתים לאחר ניתוח פיסורה החל לי רטיבות בפי הטבעת ולפני יציאה ממש פסים בתחתון. עברתי קולונוסקופיה מנומטריה יצאו לחצים מוגברים אולטרסאונד mri . בפענוח ראשוני שלmri נראתה פיסטולה בחוות דעת שניה של מומחה הוא שלל ואמר שאינו רואה גם פגיעה בשרירים. בנוסף שמתי לב כאשר יש לי יציאה רכה יותר שמצריכה ניגוב רב אני מנגב הכל נקי ואם אחרי שעה שעתים אעביר נייר שוב יהיה מעט לכלכוך שוב. לפעמים שאני בשירותים ולא מצליח להתרוקן בניגוב יכול להיות לי נוזל שומני ומחליק כמו ג'ל בריח רע. עברתי מספר רופאים פרוקטולוגים כולם אותו דבר הכל תקין. האם חיתוך חלקי של הסוגר הפנימי גרם למעבר נוזל ללא שליטה? לא זכור לי מעולם רטיבות או ריר בכל חיי. מה נשאר עוד לעשות? אני סובל כבר מחרדות

01/02/2016 | 21:35 | מאת: פרופ' עודד זמורה

אבי שלום, ככלל, לא סביר שבעיית שליטה שנגרמה על ידי הניתוח התחילה רק שנתיים לאחריו. פרט לכך, לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה