פרקטלגיה פוגקס

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

29/01/2016 | 14:13 | מאת: שרית

שלום רב, אני בת 52, האם התסמונת הזו יכולה להיות קשורה גם לכאב בטן +כאב בפי הטבעת גם לאחר יציאות ? הכאב מופיע בצורה שכיחה פחות גם בלילה . אני עומדת לעבור קולונסקופיה וגסטרוסקופיה , האם משהו בבדיקה יכול קשור ? האם לבקש משהו נוסף ? האם יש פתרונות לתסמונת המשתקת הזו ? תודה

01/02/2016 | 21:30 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שרית שלום, פרוקטלגיה פוגקס לא מתייצגת עם ממצאים ספציפיים בקולונוסקופיה או בגסטרוסקופיה, ובדיקות אלו בעיקר מבוצעות על מנת לשלול ממצאים אחרים. כמו כן, מומלץ לעבור בדיקת פי הטבעת על ידי כירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג. לצערי אין טיפול מאד יעיל לפרוקטלגיה פוגקס, אולם ישנם מספר טיפולים שאפשר לנסות, ולעיתים יש שיפור באיכות החיים.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה