פצעון בישבן

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

28/01/2016 | 22:56 | מאת: עיטם

שלום רב, ברצוני לתאר תופעה מוזרה שאשמח לקבל עליה את חוות דעתך, לפני זמן התפתח אצלי בישבן (לא באזור פי הטבעת) גוש שמפעם לפעם נעלם והופיע חלופות, לעיתים הגוש היה נימוש ואף כואב בזמן ישיבה או מגע. לאחר זמן לפתע הרגשתי הרגשה מוזרה כאילו משהו פורץ לי מתוך הגוף באזור הגוש ואכן פרץ אחוצה מן פצעון שהפריש נוזל מוגלתי ומאז הגוש נעלם ובמקומו נוצר כמין פצעון על פני העור שאיננו כואב אך מפריש מפעם לפעם נוזל שקוף או נוזל מוגלתי ללא ריח אך בצבע צהוב עכור. אשמח לקבל הסבר לתופעה והאם היא מצריכה איזה ברור עמוק יותר תודה רבה על תשובתך

01/02/2016 | 21:27 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שלום רב, ככלל, תלונותיך יכולות להתאים לאבצס שמתנקז לסירוגין. לא ניתן לקבוע אם מדובר באבצס שקשור לפי הטבעת או לא ללא בדיקה. מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה