כאבים ופיסורה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

26/01/2016 | 19:58 | מאת: לילך

שלום. מזה מספר חודשים אני סובלת לסירוגין מדימום אחרי יציאות, דימום טרי רק בניגוב. לרוב קורה כאשר הצואה קשה או כשאני צריכה להתאמץ/עצירות. מרגישה כאילו משהו דוקר אותי שם בזמן יציאת הצואה. יש קצת טחורים פנימיים. נבדקתי אצל מומחה, הדימום עבר כמה ימים לפני הבדיקה וכנראה לכן הרופא לא ראה כלום ואמר שחוץ מקצת טחורים הכל תקין ואולי זה פיסורה באחד הטחורים. עכשיו הדימום והכאבים חזרו שוב. השתמשתי למשך שבוע בפרוקטופואם וזה הקל על המצב, אבל עכשיו הכל חזר שוב. בעיקר כאבים בפי הטבעת בזמן ואחרי מתן צואה, תחושה שהמקום שורף. התור לרופא רק בעוד מספר שבועות. אשמח לשמוע מה אפשר לעשות בינתיים על מנת להקל ולהפחית כאבים.

01/02/2016 | 21:15 | מאת: פרופ' עודד זמורה

לילך שלום, מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס. ריכוך יציאות הוא חלק מרכזי בטיפול הן לטחורים והן לפיסורה. מעבר לכך הכוונת הטיפול דורשת בדיקה רפואית.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה