תסמיני עצירות

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

22/01/2016 | 09:07 | מאת: מור

אני יספר את ההשתלשלות של מה שקרה וקורה אצלי ואני אודה לתשובה אם יש בעיה ומה לעשות. אני סובלת מעצירות כרונית .. היתה לי יציאה פעם בשבוע לפעמים יותר משבוע ויש לי כאבי בטן קצת לפני וכשאני בשירותים מנסה להוציא אבל אח"כ עד היציאה הבאה אין כאבי בטן כמעט בכלל היו לפעמים. ככה זה לפחות מגיל 25 (בת 28 היום). בחודשים האחרונים אני מרגישה צורך ליציאה פעמיים בשבוע ובסוף אחרי מאמצים יוצא שתן לבן שקוף עם כתם חום (חושבת שאולי זה טיפה של צואה מימית). לפעמים היו יצאות רגילות כמו פעם אבל לרוב לא. הבטן שלי כואבת באופן כרוני ואני מטילה המון שתן עם הכתם הזה. הרבה אנשים אומרים לי שרזיתי והעיניים שלי נפוחות בנוסף, יש לי פריחה מגרדת בגוף בשבועיים האחרונים. במשפט אחד אני פתאום לא מרגישה טוב בכלל. האם יש בעיה בכליות או שזה הכל תסמינים של העצירות? ואם יש בעיה, האם זה מצביע על משהו מסוכן או משהו שרק פוגע באיכות החיים? האם אתה יכול להמליץ לי על מזון להוסיף/להפחית על מנת לפתור את הבעיה? אני רוצה להדגיש שלא נבדקתי ע"י רופא ולא נטלתי תרופות כלשהם. מעדיפה לא להיבדק (לא נעים) ויותר לשנות את התזונה מאשר תרופות.

23/01/2016 | 21:32 | מאת: פרופ' עודד זמורה

מור שלום, עצירות כפי שאת מתארת יכולה להחשיד לבעיה רפואית שנקראת מעי עצל או בלשון מקצועית קולוניק אינרשיה. מדובר בבעיה האופיינית בעיקר לבחורות צעירות, שסיבת גרימתה אינה ידועה, והיא בעיקרה בעיה של איכות חיים ולא בעיה מסוכנת. מבחינת העצירות, מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים ושתיה מרובה, ובמוצרים מרככי יציאות וכגון פגלקס ונורמלקס. אם תהיי מעוניינת בבירור וטיפול לבעיה זו, מומלץ לפנות לגסטרואנטרולוג בעל התמחות ספציפית בתנועתיות מערכת העיכול או לכירורג קולורקטאלי לבדיקה והכוונת הטיפול. שאר הסימפטומים שאת מתארת לא נשמעים לי שייכים לבעיה המצויינת ולכן הייתי ממליץ לפנות לרופא.ת המשפחה לבדיקה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה