דימום קל לאחר יציאות

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

22/01/2016 | 08:05 | מאת: שרון

שלום רב, החל מאתמול בערב שמתי לב שכאשר אני מנגב לאחר יציאות יש סימני דימום קלים. הבוקר שמתי לב גם לכמה טיפות דם באסלה. אגיד שאני בחור בן 33, פעיל ספורטיבית,לא מעשן, בד"כ בין 3 ל 4 יציאות ביום, לפני כחצי שנה סבלתי מטחור חיצוני(פעם ראשונה בחיי) וטופלתי ומאז הכל היה תקין. אגב, הדימום אינו מלווה בשום כאב כרגע. יש מצב שזה בגלל ניגוב "אגרסיבי" מנייר טואלט?

23/01/2016 | 21:19 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שרון שלום, דימום כפי שאתה מתאר יכול לנבוע מטחורים פנימיים מעט מגורים. מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס. אם הדמם ימשך לעיתים קרובות, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה