כאבים עזים בפי הטבעת ובשלפוחית השתן לאחר לידה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

20/01/2016 | 16:40 | מאת: מיה

שלום רב פרופסור, הנני כחודש לאחר לידה (במידה ורלוונטי, ילדתי בשבוע 41, לידה רגילה תקינה אך עובר גדול יחסית 4.300 עם אפידורל). למעשה מתום הלידה אני סובלת מעצירות קשה ומטופלת מזה כמה ימים בסירופ עם סיבים שאמור (ואכן מצליח מעט) לרכך את היציאות. בביקור אצל פרוקטולוג השבוע קיבלתי משחה לפיסןרה ואני מטופלת בה מזה יומיים. השאלה שלי היא לגבי הלחץ העז והכאב בשלפוחית השתן והאם יכול להיות קשור להנ"ל. תרבית ושתן כללית תקינות לחלוטין, יחד עם זאת החל מלפני שבוע וקצת מאז שהעצירות החריפה ממשית בכל פעם שאני עומדת בפרט לאחר יציאה יש לי לחץ גדול על שלפוחית השתן מכאיב ממש ואני חשה צורך לגשת לשרותים, בכל פעם שאני נעמדת גם לרגע. מתן השתן אינו שורף כלל רק לא תמיד יש שתן לתת - פשוט בעמידה יש תחושה שכן. עוד לסיום, בזמן יציאה אני מרגישה שהשלפוחית מצליחה להתרוקן עוד מה שלא קורה בהטלת שתן רגילה (כל לפחות נדמה לי). האם ישנו קשר בין הדברים? מה עלי לעשות והיכן להתייעץ? האם יכול להיות קשר לרצפת האגן שאולי נפגעה בעקבות העבור הגדול הולידה? תודה רבה

23/01/2016 | 21:14 | מאת: פרופ' עודד זמורה

מיה שלום, מערכת הרקטום ופי הטבעת ומערכת השתן עוברות שתיהן דרך רצפת האגן, ולכן לעיתים בעיות או פגיעות שונות יכולות להשפיע על 2 מערכות אלו. מבחינת הסבל מדרכי השתן, מומלץ לפנות לאורוגניקולוג לבדיקה והכוונת הטיפול

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה