צניחת רירית

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

06/01/2016 | 18:01 | מאת: יהודית

שלום. בשנה האחרונה אני סובלת מחולשת השרירים בפי הטבעת ועקב כך צניחת הרירית. האם ניתן להתגבר על הבעיה ללא ניתוח הרירית, בעזרת שיטת פאולה לחיזוק השרירים הטבעתיים? ברצוני להמנע בכל מקרה מניתוח, אם ניתן, תודה.

09/01/2016 | 22:39 | מאת: פרופ' עודד זמורה

יהודית שלום, תרגילי רצפת האגן, ובמיוחד פיזיוטרפיה מוכוונת לרצפת האגן (הנקראת גם ביופידבק אנאלי), יכולים לשפר את תפקוד רצפת האגן, אולם לא יחזירו לרוב צניחה. בכל מקרה, צניחת רירית היא בעיה של איכות החיים ולרוב אינה מחייבת ניתוח אם אינך רוצה בו.

11/01/2016 | 11:20 | מאת: יהודית

תודה. שאלה נוספת - אם אחליט על ניתוח מהם סיכויי ההצלחה שהרירית לא תצנח עוד? תודה

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה