מודאגת מאחי

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

11/01/2016 | 04:51 | מאת: אני

אחי בן 40 בערך - בעל סוג של אוטיזם/אספרגר, אך לא מאובחן , לא מדווח, לא מטופל וכו', גם אצל ההורים שלי וכמעט לא מתפקד (חוץ מהמון המון טקסים). ב3 החודשים האחרונים הוא משלשל בלי הפסקה (לאחר שהיה עם הוריי במסעדה כלשהי, אך לא ברור אם זה קשור) ולאחרונה השלשולים נרגעו (פחות או יותר). אימי מגוננת יתר על המידה והדבר היחיד שבסוף הסכימה לעשות לו זו בדיקת דם, לפיה (ע"פ מה ששמעתי) יש דלקתיות מסויימת בגוף (אולי זה קשור לפצע קשה ריפוי שלו) וכן המוגלובין נמוך ... האם יש לי דרך לדעת אם הוא חולה במחלת מעיים מסויימת, כמו קוליטיס, קרוהן וכו'? איך אפשר לדעת אם יש לו בעיות מסוג זה? זה נורא מדאיג אותי ואיני יכולה לעשות דבר בעניין. ואגב, אם נוצרות אצלו פיסטולות, אבצסים וכל הדברים המחרידים שמתוארים בספרות הרפואית, מה יכול לקרות לו ?

23/01/2016 | 20:27 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שלום רב, אי חרדתך אך לצערי לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. אם יש חשד למחלת מעי דלקתית, מומלץ לפנות לגסטרואנטרולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה