ניתוח לכריתת טחורים

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

10/01/2016 | 06:26 | מאת: ורדית

שלום, אני בת 30 מתגוררת בארצות הברית, אני סובלת מטחורים פנימיים וחיצוניים כבר 8 שנים. עברתי מספר פעמים קשירה של הטחורים אך ללא שיפור. הגעתי למצב של דימום חמור ולפני חודש אושפזתי עם המוגלובין 4, קיבלתי שלוש מנות דם והומלץ לי לבצע ניתוח כריתה. עשיתי את הניתוח ושבוע לאחר מכן (שבו סבלתי מכאבים עצומים, ולא הצלחתי ללכת לשרותים) התחיל לי דימום חמור מפי הטבעת, פוניתי באמבולנס לבית החולים וירדתי מהמגלובין 8.5 ל 6 בשעתיים. נכנסתי לניתוח נוסף על מנת לתפור את התפרים הפנימים שנפרמו. הכאבים חזרו לעוצמה כמו אחרי היום הראשון של הניתוח, והיום כשלושה שבועות אחרי הניתוח השני אני עדיין סובלת מכאבים. אני נוטלת מרככי צואה וסיבים אך אני מרגישה שפי הטבעת שלי נהיה קטן יותר ובכל פעם שאני מתפנה אני סובלת מכאבים, צריבה ודימום קל. אני נאלצת ללחוץ על מנת שהמורה תצא והיא לא קשה בכלל. אני מרגישה שכשתפרו לי את פי הטבעת תפרו יותר מידי. האם זה ייתכן? מה עליי לעשות (הייתי בביקורת והרופא אמר שהכל נראה לו בסדר) האם תחושת הכאב והצריכה בזמן יציאה יכולה להעיד על פיסורה? מתי אחזור להרגיש טוב? תודה רבה

23/01/2016 | 20:25 | מאת: פרופ' עודד זמורה

ורדית שלום, צר לי לשמוע על סבלך. אכן, ההחלמה מניתוח כריתת טחורים לעיתים אינה קלה. דימום מאסיבי לאחר הניתוח הוא סיבוך המתרחש באחוזים בודדים לאחר כזה ניתוח. תפירת אתרי הדימום לרוב מתבצעת בתפרים נספגים, ונדיר מאד שתפירה כזו גורמת להיצרות בפי הטבעת. היצרות כזו יכולה לעיתים רחוקות להיות סיבוך של ניתוח כריתת הטחורים עצמו, אך לרוב נוצרת בשלב יותר מאוחר לאחר הניתוח. מעבר למידע כללי זה, לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. אם יש ספק, מציע לפנות לכירורג המנתח או למרפאת המחלקה המנתחת לבדיקה ויעוץ.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה