דמם רקטלי ותולעים

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

04/01/2016 | 22:49 | מאת: שחר

שלום. בת 36. מיזה שבועיים גרודים בפי הטבעת. הייתה לי גם יציאה קשה אחת שכאבה מאוד ומאז בכל יציאה יש דמם. טרי ואדום. בנוסף ראיתי בעזרת מראה שיש לי תולעים. האם יש קשר בין זה לדמם? מודאגת. שחר

09/01/2016 | 22:37 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שחר שלום, לרוב אין קשר בין תולעים לבין דימום, ויש לטפל בכל אחד מהם בנפרד. בתולעים מטפלים לרוב בתרופה שנקראת ורמוקס. מבחינת הדימום, מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס. אם הדימום נמשך לעיתים קרובות מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה