שאלות מביכות

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

03/01/2016 | 21:58 | מאת: שמעון

שלום לפרופסור, בזמן האחרון לאחר יציאה, אני כאמור מנגב, ולאחר כשלוש שעות אני מרגיש ששורף לי בפי הטבעת. אז אני נכנס לשרותים ושוב מנגב ומתברר שיוצאת צואה שהתאספה בקיבולת הרקטום.הצואה רכה או נוזלית ומלכלכת את כל האיזור. לא תמיד יש אפשרות לשטוף במים. מדוע הצואה מצטברת בקיבולת הרקטום וגם צורבת ? יש לזה טיפול ? מה הסיבה שצואה יוצאת לפעמים עם ריח רע ולפעמים בלי ריח בכלל? תודה מראש.

09/01/2016 | 22:34 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שמעון שלום, תלונות כפי שאתה מתאר יכולות להתאים לבעיות שונות באזור פי הטבעת והרקטום, החל מקשיי שליטה בסוגר פי הטבעת, דרך גרד אנאלי, וכלה באבני צואה הרקטום התחתון. מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס, ולהגן על העור במשחות הגנה כנגד תפרחת חיתולים (כמו שמורחים לתינוקות). אם אין שיפור, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה