טיפול משלים אחרי ניתוח

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

30/12/2015 | 11:06 | מאת: מתלבטת

שלום פרופ. זמורה, אני בת 60 . לפני כחודש עברתי ניתוח לפרסקופי במעי הגס. בפתולוגיה אדנוקרצינומה ושתי קשריות חיוביות. שלב 3 . הופנתי לאונקולוגיה, הטיפול שמציעים הזרקה לוריד אחת לשלושה שבועות, וקסלודה בכדורים לתקופה של חצי שנה בערך. אני מחכה לתשובת אונקוטייפ, ורוצה לשאול אותך, מאחר שנאמר שיעילות הטיפול הכימי הזה הוא רק 10% האם אפשרי לוותר עליו למנוע ירידה במערכת החיסונית, שלשולים פצעים בפה וכד. אשמח לשמוע את דעתך בנושא. בתודה מראש.

09/01/2016 | 22:21 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שלום רב, כעיקרון, מקובל כיום שלמטופלים עם סרטן המעי הגס ובלוטות חיוביות יש אינדיקציה לטיפול כמוטראפי משלים, והתועלת של טיפול כמוטראפי מלא גבוהה לרוב סטטיסטית מזו שציינת, וגבוהה משיעור הסיבוכים של כמוטרפיה זו. מעבר לכך לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לתת יעוץ פרטני באינטרנט מבלי להכיר את כל פרטי המקרה וללא בדיקה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה