בדיקת גסטרו - תשובה היסטופתולוגית

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

29/12/2015 | 09:52 | מאת: חיים

אני בן 70 חולה סוכרת מטופל באינסולין בוצעה בדיקת גסטרו, עדיין לא בדיקת קולונסקופיה - להלן התוצאות שקיבלתי: Duodenum, biopsy: Fragments of small intestinal mucosa with preserved villous architecture And chronic inflammatory infiltrate in lamina propria Gastric antrum, biopsy: Helicobacter pylori associated chronic, active gastritis, atrophic with Intestinal metaplasia. Comment: H. pylori confirmed by Giemsa stain. Level sections and immunostains for CK MNF116(+), p53(-), kappa, Lambda (both+), CD3 andCD20 (both+) were examind. At the background there is diffuse dense Lymphoid infiltrate consisting Of T and B lymphocytes and mature polyclonal plasma cells, a lymphoproliferative Disorder cannot be definitely ruled our at the moment. PCR for B cell monoclonality was orderd and the report will be updated. Snomed: T – 64000,63600, M - 4100 אודה לכם על הערות בעניין

09/01/2016 | 22:14 | מאת: פרופ' עודד זמורה

חיים שלום, 1. ישנה בקיבה דלקת הנגרמת מחיידק שנקרא הליקובקטר פילורי, ומומלץ לטפל בו בטיפול אנטיביוטי וטיפול סותר חומצה מתאים 2. התשובה הפתולוגית אינה סופית ומבוצעות על הדגימה בדיקות נוספות. י

09/01/2016 | 22:16 | מאת: פרופ' עודד זמורה

חיים שלום, 1. ישנה בקיבה דלקת הנגרמת מחיידק שנקרא הליקובקטר פילורי, ומומלץ לטפל בו בטיפול אנטיביוטי וטיפול סותר חומצה מתאים 2. התשובה הפתולוגית אינה סופית ומבוצעות על הדגימה בדיקות נוספות. יש לבדוק את התשובה שנית בהמשך. בכל מקרה, מומלץ להתייעץ עם הגסטרואנטרולוג שהפנה לבדיקה

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה