טחורים ופיסורה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

08/01/2016 | 15:51 | מאת: סיוון

שלום רב התחלתי לסבול מטחורים לפני 4 שנים לאחר לידת הבכור בעזרת שינוי תזונתי ואורח חיים זה עבר וחזר רק מידיי פעם באופן נשלט. לאחר הלידה השנייה כעת לאחר כל יציאה יש כאבים נוראיים לאורך 12 שעות לפחות..האסלה מלאה בדם בסיום היציאה התחלתי שוב עם כל המשחות למיניהן ושינוי אורח חיים ושתיית פראפין הכירורג נתן לי נפידיפין משחה והתחלתי למרוח יומיים לא הייתה יציאה ושכחתי לקחת פראפין ועכשיו יש כמו פקק שרק חלקו יצא ואני מפחדת לצאת כי הכאבים נוראיים ולא מרפים ממני כבר יומיים נדמה שזה כבר מקרין לי לואגינה הכאבים אני מתוסכלת ובוכה כבר יומיים ניסיתי הכל.. אני לא יודעת מה לעשות הכאבים לא מאפשרים לי אפילו לקום מהמיטה ואת הילד אני מניקה בשכיבה במיטה מה עושים ? :( איך נגמר הסבל הזה ואני מפחדת שבמאמץ בשירותים אגרום לעצמי נזק גדול יותר. אתמול התאמצתי והתחלתי להרגיש סחרחורות. חשבתי שאני מתעלפת מה עושים?? בבקשה עזרה

09/01/2016 | 22:46 | מאת: פרופ' עודד זמורה

סיון שלום, מומלץ למרוח באדיקות את משחת הניפדיפין 4 פעמים ביום, ליטול את הפראפין וגם להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים ושתיה מרובה ולהשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם , או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס, המותרים כולם לשימוש גם בעת הנקה. כשיש צורך- מומלץ לא להתאפק ולהתקורן על אף הפחד. אם עדיין לא מסתדרת, מומלץ לפנות לחדר המיון.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה