פיקולוקס והקאות

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

07/01/2016 | 08:27 | מאת: אחת

שלום רב. אני בת 30 הייתי אמורה לעבור בדיקת קולונסקופיה אך בשל 2 הקאות בגלל ההכנה מהפיקולקס נאלצתי לדחות את הבדיקה. האם ההקאה הנל מעידה על איזשהי מחלה? (קראתי שזה נדיר הקאות מפיקולקס). אציין שאין לי מחלות ברקע

09/01/2016 | 22:42 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שלום רב, הקאות מפיקולקס אינן מעידות בהכרח על מחלה כלשהי, וניתן לנסות לקחת כדור פראמין כשעה טרם נטילת הפיקולקס. אם עדיין אינך מצליחה לשתות את הפיקולקס, ניתן לעבור לתכשירי הכנה אחרים כגון מרוקן.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה