פוליקוטן

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

06/01/2016 | 23:27 | מאת: עודד

שלום. אני בן 40. בריא בדרך כלל.מעולם לא סבלתי מטחורים. הערב כאב ליבעת מתן צואה וראיתי בזמן הניגוב מעט דימום על הנייר. שטפתי במים וסבון. האם כדאי למרוח משחת פוליקוטן במצב כזה.

09/01/2016 | 22:40 | מאת: פרופ' עודד זמורה

עודד שלום, משחת פוליקוטן אינה מיועדת לטיפול בדמם מפי הטבעת. מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס. אם בדמם נמשך לעיתים קרובות, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה