טחור חיצוני בתחילת ההריון

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

02/01/2016 | 17:23 | מאת: חסויה

שלום, נמצאת בשבוע חמישי של הריון ראשון, יצא לי טחור חיצוני שכבר יצא בעבר וחזר פנימה לבד. הפעם יש אי נוחות גדולה יותר. האם יש קשר לקרישיות יתר ממנה אני סובלת? האם האחור יעלם לבד או שיש צורך בהתערבות רפואית? תודה!

09/01/2016 | 22:30 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שלום רב, בהנחה שאכן מדובר בטחור חיצוני עם קריש דם, לרוב הוא יספג לבד, גם בעת הריון, וגם באנשים עם קרישיות יתר. מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס, המותרים לשימוש גם בעת הריון והנקה. אם אין הטבה בפרק זמן של שבועיים - שלשה או שיש פגיעה ניכרת באיכות החיים מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה