הריון קרוהן ופאוץ

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

28/12/2015 | 14:29 | מאת: דנית

בס"ד שלום ! אניבהריו שבוע 28 . קרוהן ברמיסיה תודה לאל. ב-2006 עברתי כריתה של מעי גס ואני עם פאוץ. יש לי ביקורת אצל כירורג, האם מותר לעשות בדיקה רקטלית??בהריון?? האם הלידה אמורה להיות בניתוח קיסרי. תודה רבה

09/01/2016 | 22:12 | מאת: פרופ' עודד זמורה

דנית שלום, כעיקרון אין מניעה לבצע בדיקה רקטאלית במהלך ההריון אם יש צורך בכך, ומומלץ להמנע מבדיקה כזו אם אין בה צורך. צורת הלידה המומלצת לאחר ניתוח פאוץ' שנויה המחלוקת. יש הממליצים ניתוח קיסרי רוטיני לאחר התקנת פאוץ', ויש החולקים על כך. אני לרוב בגישה הממליצה על ניתוח קיסרי. יחד עם זאת, כמו במקומות אחרים ברפואה בהם יש מחלוקת (למשל התקנת פאוץ' בחולת קרוהן..), גם לדעתך יש חשיבות.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה