רקטוצל \ בקע ברקטום-גישות כירורגיות

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

30/11/2015 | 20:51 | מאת: אם מודאגת

שלום רב, רציתי לשאול מה ההבדל בין הגישה הכירורגית לטיפול ברקטוצל דרך הרקטום לשיטות אחרות? (הבנתי שניתן לנתח דרך הנרתיק וגם דרך הבטן). בתי בת 21 סובלת מרקטוצל ואיננה מצליחה להתרוקן כהלכה. ניסתה את כל הטיפולים השמרניים ללא הועיל. היא טוענת שהיא אינה סובלת מעצירות אך לאחר ביקור בשירותים מרגישה שלא הצליחה להתרוקן באופן מלא ואחרי מספר שעות צריכה ללכת שוב לשירותים וחוזר חלילה במשך 2-3 פעמים. האם קיימים הבדלים מבחינת השיטות השונות מבחינת אחוזי הצלחה? זמן התאוששות וחזרה לתפקוד? תודה

08/12/2015 | 20:42 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שלום רב, ישנן גישות ניתוחיות שונות לתיקון רקטוצלה, ואין כלל ברור איזה גישה עדיפה. בחירת שיטת התיקון תלויה הן במטופלת (ואיזה ניתוח להערכת הרופא הבודק הכי מתאים לה), והן בגישתו למומחיותו של הרופא המטפל. שלושת הגישות שציינת לגיטומיות ובעלות שיעורי הצלחה לא רעים.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה