טחור חיצוני או לא?

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

30/11/2015 | 20:25 | מאת: יעל

שלום בת 24. לפני שלוש שנים בערך חוויתי את ההכרות הראשונה שלי עם טחור חיצוני הייתה לי עצירות ממושכת בגלל נטילת אנטיביוטיקה ולאחריה זה יצא לי זה היה קרישי ומאוד כואב. זה טופל עי מלח אנגלי ופרוקטוגובינול ואחרי שבוע וחצי חלף. מאז זה קרה עוד פעמיים בהפרשים גדולים ואז הסתבר לי שהטחור מעולם לא חזר פנימה הוא פשוט נשאר שם ולא הטריד אותי. לפני חצי שנה בערך הוא שוב חזר להיות מורגש עם כאבים חזקים, קושי בהליכה ובישיבה טיפלתי בעצמי בבית עם המשחה של פרוקטו כמה ימים וזה חלף אך לא חזר פנימה ומאז אחרי כל יציאה שלי, רכה או קשה הטחור מתנפח, הופך לבליטה כואבת וחולף אחרי מריחה או שניים. אני מתביישת לגשת לרופא ולא יודעת מה לעשות עם זה.. זה גורם לי לתחושת חוסר התרוקנות וכאילו כל הזמן יש לי יציאה. האם בהכרח מדובר בטחור ומדוע הוא מורגש לאחר כל יציאה? בנוסף עברתי לפני שנה תאונת דרכים בה נפצעתי בעמוד שדרה ומאז אני סובלת מבעיות בעצם הזנב ובגב תחתון ואיני יכולה לשבת בצורה רגילה ולהרבה זמן האם זה יכול להיות הגורם להחמרה?! אני אובדת עצות ומאוד סובלת.

08/12/2015 | 20:40 | מאת: פרופ' עודד זמורה

יעל שלום, ממצא כפי שאת מתארת יכול להתאים לבעיות שונות באיזור פי הטבעת, כולל טחורים חיצוניים, טחורים פנימיים צנוחים, ועוד. לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. העצה ההכי טובה שאני יכול לתת לך, אם את באמת סובלת, היא להתגבא על הבושה ולפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה