דימום בצואה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

28/11/2015 | 10:36 | מאת: אביעד

דוקטור שלום רב. בן 31 , בריא בד"כ . בשנה האחרונה עברתי בדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה שיצאו תקינות בבית החולים שיבא. ביצעתי בדיקות אלו בעקבות דימום קל שהופיע לי בצואה. אבי נפטר חלה בגיל 54 מסרטן המעי הגס. לצערי, הדימום בצואה ממשיך להופיע פעם בכמה שבועות ואני ממש מודאג. ביקרתי לפני שבוע אצל פרוקטולוג בבית חולים והוא אמר לי שמחבינתו הכל בסדר ולחזור אליו רק אם יהיה דימום מסיבי . שאלתי היא , האם עליי ללחוץ לבצע שוב בדיקת קולונסקופיה כי לשלול קיום של גידול ? תודה רבה

28/11/2015 | 22:02 | מאת: פרופ' עודד זמורה

אביעד שלום, אם עברת בדיקת קולונוסקופיה והיא היתה תקינה לחלוטין (וללא הסתייגות על רמת ההכנה או הבדיקה), הסיכוי שהדימום נובע חלילה מגידול או משהו דומה נמוך מאד מאד מאד והרבה יותר סביר שהדימום נובע בעיקרו מממצא כלשהו בפי הטבעת, כגון טחורים פנימיים. מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס. אם בכל זאת יש דימום לעיתים תכופות ואתה לא שקט, ניתן לפנות שוב לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה חוזרת.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה