הרחבה היצרות בקרוהן

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

25/11/2015 | 18:18 | מאת: קרוהן

פרופסור זמורה שלום, יש לי קרוהן והיצרות באילאום סופי. המליצו לי על הרחבה בקולונוסקופיה. עד כמה יש סיכון לקרע או משהו אחר? מי עדיף שיעשה את זה -מנתח בחדר ניתוח או רופא גאסטרו? איפה יש ניסיון בפרוצדורות האלה? עד כמה זה נפוץ? עד כמה זה עדיף במקום ניתוח? עד כמה זה עוזר? תודה רבה על העזרה

28/11/2015 | 21:56 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שלום רב, כעיקרון, הרחבת היצרות באמצעות קולונוסקופיה עם ניפוח בלון היא אחת מאפשרויות הטיפול בהיצרויות קצרות ונגישות לקולונוסקופ במטופלים עם קרוהן. בכל סוג של טיפול רפואי התערבותי ישנו סיכון, אך תמיד צריך לשקלל את התועלת מול הסיכון, הן בטיפול עצמו, הן ללא טיפול, והן החלופות הטיפוליות השונות. אם ההרחבה מבוצעת על ידי קולונוסקופיסט מנוסה שיודע לשקול נכון מתי כדאי להרחיב, פעולה זו לרוב פחות מסוכנת מאשר ניתוח ופחות מסוכנת מהיצרות מהיצרות משמעותית ללא טיפול. מעבר לכך לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט מבלי להכיר את כל פרטי המקרה וללא בדיקה.

29/11/2015 | 00:34 | מאת: קרוהן

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה