פיסורות כרוניות

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

23/11/2015 | 08:55 | מאת: נויה

שלום, אני בת 34, בריאה, ספורטאית, אןכלת תזונה נכונה והיציאות שלי תקינות. לפני שנתיים וחצי אובחנתי עם 3 פיסורות קשות אשר גרמו לי לאבד הכרה בשירותים בדל הכאב החד. עברתי ניתוח ראשון אשר הקל. לאחר חצי שנה, שתיים מהפיסורות התפתחו לפיסטולות ונותחצי לתיקונן לפני שנה וחצי. כיום אני עדיין סובלת מכאבים והפרוקטולוג אמר לי שיש לי עדיין 2 פיסורות, שממאנות לעבור. לציין שערכתי בדיקות ct וקולונוסקופיה ונשלל קרוהן. מה עלי לעשות? האם בוטוקס יכול לעזור לשפר את מצבי? תודה

28/11/2015 | 21:39 | מאת: פרופ' עודד זמורה

נויה שלום, ככלל, הזרקת בוטוקס היא אחד הכלים שניתן להשתמש בהם בטיפול בפיסורה. אציין גם שככלל, 3 פיסורות, ששתיים מהן הפכו לפיסטולות, ואשר התמידו לאחר ניתוח, יכולים בהחלט להחשד מלחלת קרוהן. פורום זה נועד לספק מידע כללי על נושאים בתחום התמחותנו, ולצערי מעבר למידע כללי זה אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה