טחור חיצוני -עזרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

12/11/2015 | 13:31 | מאת: תומר

לפני כשבועיים היתה לי עצירות ולאחר מאמץ ויציאה קשה התחלתי להרגיש כאבים בפי הטבעת. יום למחרת הכאבים ממש גברו והקשו עלי לשבת או לעבור מעמידה לישיבה, כל פעם שעשיתי אפצ'י זה כאב יותר וכל פעם שעשיתי מאמץ בסוגר של פי הטבעת זה כאב ממש. לאחר יומיים שלושה של סבל הכאב חלף לגמרי, אך החל להופיע דימום בניגוב, דם טרי כמו שאומרים אדום בהיר. מדי פעם היה לי דימום בתחתונים שאם הזמן הוא נחלש וכיום אחרי שבועיים הוא מופיע פחות הבעיה שכבר שבוע בערך אני מרגיש באזור פי הטבעת ג'ולה קטנה ממש צמוד לפתח פי הטבעת. כאשר אני לוחץ עליה טיפה אני מרגיש כאב בדומה למה שהיה ביומיים הראשונים להתקף. הלכתי לפרוקטולוג שקבע שזה טחור חיצוני כתוצאה ממאמץ לאחר עצירות. הוא המליץ לי על סיבים תזונתיים ואמר שהבעיה תחלוף לאחר שבועיים שלושה. כיום אחרי שבועיים עדין הבעיה קיימת. יש לי גולה בפי הטבעת, מדי פעם דימום ולכלוך צואתי. מתי כל זה יעבור ?

21/11/2015 | 21:40 | מאת: פרופ' עודד זמורה

תומר שלום, כעיקרון טחורים חיצוניים עם קרישי דם גורמים לנפיחות ולכאב מרומי, ולרוב קריש הדם מספג באופן עצמוני בטווח ממוצע של כשבועיים שלשה. לאחר שקריש הדם נספג, יכול להשאר המקום קפל עור יותר בולט ממה שהיה טרם ההתקף, אך לרוב קפל עור כזה לא מפריע לאיכות החיים. מעבר לכך לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס. אם אין הטבה והממצא פוגע באיכות חייך, או אם נמשך דמם, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה