בדיקת קולונוסקופיה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

10/11/2015 | 11:31 | מאת: יהודה אשדוד

ליפני כמה ימים עשיתי בדיקת קולונוסקופיה והממצאים הראו דיברטיקולים במעי שמאלי ,פוליפ במעי ימני בגודל 5 מ"מ מראה שפיר , הורד עם סנר ,עוד פןליפ קטן במעי רוחבי הורד עם ביופסיה חמה ,תרגיל היפוך תקין . ברצוני לדעת האם טיפול לממצאים כגון אנטיביוטיקה או דיאטה .ברצוני להוסיף שאין כאבים בבטן או משהוא אני פשוט רוצה ליהיות יותר רגוע אחרי תוצאת הבדיקה ומה אתה ממליץ לי לעשות תודה רבה

21/11/2015 | 21:32 | מאת: פרופ' עודד זמורה

יהודה שלום, דיברטיקולים הם שינויים מבניים בדופן המעי ששכיחים למדי באוכלוסיה המערבית, ושכיחותם עולה עם הגיל. שינויים אלה קשורים כנראה לתזונה מערבית, אך אחרי שארעו, אין דרך להחזיר את המצב לקדמותו. רוב האנשים שיש להם שינויים כאלה לא סובלים משום סימפטומים לאורך חייהם. אם אין לך כל סימפטומים, אין משהו ספציפי שניתן לעשות בכדי להקטין את הסיכוי לסימפטומים בעתיד. לגבי הפוליפים, יש לברר את התשובה הפתולוגית, ועל סמך התשובה- מתי מומלץ לבצע את הקולונוסקופיה הבאה.

22/11/2015 | 15:29 | מאת: יהודה אשדוד

בעוד 3 שנים זה מה שנאמר לי אחרי הבדיקה

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה