טחורים כואבים שלא חוזרים

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

20/11/2015 | 07:44 | מאת: דוד

שלום רב, זה מספר שנים שלאחר יציאות יוצאים לי טחורים. ברוב המקרים הייתי מצליח די בקלות להחזיר אותם פנימה. לפני כשבוע יצאו לי טחורים במהלך היום (לא אחרי יציאה) ומאז שבוע שלם הם בחוץ ואני לא מצליח להכניס אותם. בנוסף ככל שעובר הזמן הם יותר כואבים. 1. מה הסיבות לתופעה המתוארת? 2. האם יש טיפול מיידי מומלץ שרופא המשפחה יכול לתת לי? תודה, דוד

21/11/2015 | 22:19 | מאת: פרופ' עודד זמורה

דוד שלום, תלונות כפי שאתה מתאר יכול להתאים לבעיות שונות באיזור פי הטבעת, כולל טחורים חיצוניים, טחורים פנימיים צנוחים, ועוד. לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס. אם יש סבל ניכר או שאין הטבה מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה