סיגמא או קולו

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

11/11/2015 | 11:37 | מאת: קטי

האם לבעייה של כאבים כרוניים ברקטום מספיק בדיקת סיגומסקופיה למישהי בת 40 או שצריך קולנסקופיה? ( אין ירידה במשקל בדיקות דם תקינות אין דם סמוי בצואה ואין כאבי בטן) האם הסיכון בבדיקת סיגמוסקופיה יותר נמוכה מקולנסקופיה.(חירור המעי וכו)

21/11/2015 | 21:36 | מאת: פרופ' עודד זמורה

קטי שלום, כעיקרון, ניתן לבדוק את חלל המעי באזור הרקטום בבדיקת סיגמואידוסקופיה גמישה. אין הבדל בבדיקת אזור זה בין סיגמואידוסקופיה לבין קולונוסקופיה מלאה. מעבר לכך לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט מבלי להכיר את כל פרטי המקרה וללא בדיקה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה