חשוב מאוד

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

09/11/2015 | 21:45 | מאת: תומר.

שלום שואל בתקווה לעזרה; מאובחן כחולה "קרוהן קוליטיס", מה ניתן לספר לי על תרופת "רפסל" הן פומי והן בנר? האם תרופות אנטיביוטיות, האם מכילות סטרואידים? האם בטוחות לגמרי לשימוש, האם תהיה אותה השפעה בעת לקיחה בפעם הבאה וכולי. אין לי את מי לשאול או להתייעץ (זה יכול להיות רק בעוד כחודש וחצי), (גם באינטרנט לא רשום עלייה יותר מדי בעברית, אולי חוץ ממרכיביה) וחשוב לציין שלא אטול אותה עד שאדע בדיוק מה אני נוטל. ממתין לתשובה ידידותית תודה מראש למסייע!

09/11/2015 | 22:36 | מאת: פרופ' עודד זמורה

תומר שלום, רפסאל היא תרופה שאינה מכילה סטרואידים או אנטיביוטיקה. כעיקרון זו תרופה עם שיעור נמוך של תופעות לואי. אם השפעתה טובה, נראה שכדאי להמשיך להשתמש בה. מעבר לכך, לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט מבלי להכיר את כל פרטי המקרה וללא בדיקה. אם יש שאלות לגבי הטיפול, מומלץ לפנות לגסטרואנטרולוג המטפל או למרפאת המטפל ליעוץ.

09/11/2015 | 23:13 | מאת: תומר.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה