כאבים בפי הטבעת

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

08/11/2015 | 10:32 | מאת: אלמוני

בוקר טוב, אני גבר בן 36, בריא בסה"כ. בימים האחרונים אני מרגיש כאבים בפי הטבעת. זה כאב מציק המלווה בתחושה שכאילו יש איזו גוש שתקוע שם שממאן לצאת וגורם לכאבים. בפועל, אני עדיין מתפנה אבל יש לי כאבים ביציאות. חשוב לי להדגיש שאין לי דימומים, וגם בעת הניגוב אין שום כתמי דם. מה יכול לגרום לכאבים הללו והאם אני צריך לחשוש? תודה

09/11/2015 | 22:23 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שלום רב, תלונות כפי שאתה מתאר יכול להתאים לבעיות שונות באיזור פי הטבעת, כולל פיסורה, טחורים חיצוניים, טחורים פנימיים צנוחים, ועוד. לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה.מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס, ולפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה