דימום חריף - עזרה דחופה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

05/11/2015 | 21:45 | מאת: הדר

שלום, שמי הדר ואני בת 21, מזה כשנתיים אני חווה כאבי בטן חזקים מבלי שהצלחתי להבין את מקור הבעיה. ערכתי בירור גאסטרואנלוגי מעמיק שלא הניב פרי בהתייעצות של הרופא עם מספר גורמים כולל רופאים פנימאים וכירורגים, וביצעתי את הבדיקות הבאות: קונולוסקופיה כולל ביופסיה (פעמיים בהפרש של 8 חודשים) גאסטרוסקופיה כולל ביופסיה (גם פעמיים) CT בטן. וידאו קפסולה. דופלר של עורקי הבטן. בירור גניקולוגי הכולל בדיקות פאף וקופוסקופיה השוללים אנדודריטמיוזיס. ובנוסף בדיקות דם רבות ומקיפות השוללות גם בין היתר מחלות אוטואימוניות. אחת לחודש אני מבצעת מחדש בדיקות דם כדי לבדוק את רמת הCRP ורמת הברזל. הCRP שלי לא מאוזן כבר שנתיים וחצי ונע בין טווח של 16 ל 25, רמת הברזל בדם שלי נמוכה ואיני מצליחה להעלות אותה. אני סובלת על בסיס יומי מכאבי בטן חריפים ושלשולים על בסיס שלוש פעמים ביום, אחת לחודשיים כאשר אני הולכת לשירותים עם כאבי הבטן והשלישולים, יורד לי כמויות דם כל כך גדולות בכל פעם שאני מתפאלת שאני בכלל מצליחה לעמוד על הרגליים לאחר מכן. בנוסף, אציין שאני מרגישה כאב חד באיזור הטבור בכל מישוש באזור הזה, גם כאשר אין לי כאבי בטן, כלומר הכאב באזור הטבור הוא תמידי. (מרגיש כאילו יש שם איזשהוא פצע). אני כותבת פה כמוצא אחרון, אני מרגישה כאילו ניסיתי הכל ואני כבר לא יכולה לעמוד בזה, כמויות הדם שאני מאבדת בשירותים הן פשוט מטורפות, הכאבים האלו בלתי פוסקים למרות שניסיתי הכל, כולל התייעצות מקיפה עם תזונאית אשר התאימה לי תפריט לסובלים ממעי רגיז, השינוי התזונתי אולי הקל במעט על הכאב אך כלל לא פתר את הבעיה. מתחננת לכל עצה שלא תהיה או הפניה לגורם שיכול לשפוך אור על הפרשה. תודה מראש!

09/11/2015 | 22:11 | מאת: פרופ' עודד זמורה

הדר שלום, צר לי לשמוע על סבלך. כעיקרון נשמע לי שעברת בירור יסודי ומעמיק, אולם לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט מבלי להכיר את כל פרטי המקרה וללא בדיקה. מומלץ לפנות לגסטרואנטרולוג שיסכם את כל הממצאים (אם סיכום כזה טרם בוצע). אם בסיכום יעלה חשד למעי רגיז, מומלץ לפנות לגסטרואנטרולוג בעל התמחות ספציפית בתנועתיות מערכת העיכול (יש כאלה!) על פניו, ספק אם ישנו כעת ממצא כלשהו שמטופל על ידי כירורגים.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה