מורסה שנוקזה אך עדיין יש מוגלה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

05/11/2015 | 15:07 | מאת: סמדר

שלום לפני כחודש לאחר כאבים חזקים ולקיחת אוגמנטין הופנתי ע"י רופא המשפחה שלי לניקוז מורסה מעל פי הטבעת מתחת לעצם הזנב, נקזו לי בחדר מיון כ 10 ס"ס מוגלה והכאבים עברו מיד לגמרי אך מאז ועד היום אני מחליפה גזה ותמיד יש עליה נקודה של מוגלה, לפני כ 10 ימים בביקורת אצל כירורג החליט לתת לי אנטיביוטיקה פלאג'יל וציפרודקס וכיום 10 ימים לאחר לקיחתה אין שינויי במוגלה. האם אפשר להמשיך להמתין ויתייבש מעצמו או מחייב ניתוח? החתך ממש קטן ללא כאבים. תודה

09/11/2015 | 22:02 | מאת: פרופ' עודד זמורה

סמדר שלום, ממצא כפי שאת מתארת יכול להתאים לאבצס שנוקז וטרם החלים או לפיסטולה באזור פי הטבעת. לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. מומלץ להמשיך במעקב הרופא המטפל כפי שהודרכת. במקרה שלא הוזמנת למעקב, מומלץ לפנות לכירורג המנתח או למרפאת המחלקה המנתחת לבדיקה ויעוץ.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה