טחורים או פיסורה ודימום

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

04/11/2015 | 01:17 | מאת: דוד

שלום אני בן 23 ולפני 4 ימים היתה לי עצירות , לאחר ישיבה ממושכת ומאמץ רב מהרגיל היא נגמרה. לאחר מכן ממש אחרי כמה דק התחלתי להרגיש כאבים באזור פי הטבעת. כאבים שכאבו בזמן ישיבה או מעבר מישיבה לעמידה . בזמן יציאות לא חש כאב אבל לאחר היציאות כן יש כאב מהן שריפה כזאת כאילו יש פצע .. ביומיים האחרונים הבחנתי בדימום קטן בתחתונים . (יש לציין שהדימום לא מופיע בזמן מתן צואה או על הצואה). לאחר מגע עם האצבע הרגשתי מהן בליטה באזור פי הטבעת.. כמו בלוטה קטנה שהיא מקור הכאב והיא מקור הדימום. השאלה שלי אם זה טחור חיצוני או פיסורה האם זה עובר עם הזמן ללא טיפול? אני יודע שממולץ לגשת לרופא , קבעתי תור לעוד יומיים. השאלה אם זה יכול לעבור לבד ללא שום טיפול גם ?

09/11/2015 | 21:51 | מאת: פרופ' עודד זמורה

דוד שלום, ממצא /כפי שאתה מתאר יכול להתאים לבעיות שונות באיזור פי הטבעת, כולל טחורים חיצוניים, טחורים פנימיים , פיסורה ועוד. לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. ככלל, מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס. מעבר לכך, אם ישנו סבל, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה