שימוש נכון ברקטוג'סיק

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

02/11/2015 | 19:29 | מאת: ענת

עקב כאבים חזקים באזור פי הטבעת, עקב פיסורה (יש גם טחורים), רשם לי הרופא רקטוג'סיק ועזרקאין. האם הכרחי להחדיר לתוך פי הטבעת כמות ממשחת הרקטוג'סיק (כפי שמצוין בעלון) או שמספיק למרוח בפתח פי הטבעת ועל אזור הפיסורה (והטחורים)? כמו כן, יש לי יציאה קבועה מוקדם בבוקר. האם כדאי למרוח את הרקטוג'סיק לאחר היציאה, על אזור לא שטוף, או שעה לפני היציאה ולקחת בחשבון שהמשחה תנוגב לאחר היציאה?

09/11/2015 | 21:39 | מאת: פרופ' עודד זמורה

ענת שלום, למרות מה שמצויין בעלון, אנו ממליצים למרוח משחת רקטוג'זיק סביב פתח פי הטבעת, ואין צורך להחדיר את המשחה. מומלץ להשתמש בכמות יחסית קטנה, כגרגר אפונה על קצה האצבע כל פעם, ולמרוח את המשחה פעמיים ביום לפי השעון למשך 6 שבועות. אין בעיה לנגב לאחר כשעה ואין גם בעיה למרוח על עור לא שטוף.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה