בדיקת דם סמוי בצואה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

09/11/2015 | 18:45 | מאת: .

ביצעתי בדיקת דם סמוי בצואה. רציתי לדעץ האם זה משנה אם העברתי את הקיסם רק בחלק קטנטן מהצואה משהו כמו ס"מ?... האם זה זה יתן תשובה שגויה? אני חוששת שאולי לא ביצעתי את הבדיקה נכון והייתי אמורה להעביר את הקיסם לאורך כל הצואה כי רק ככה דם יכול להתגלות. מה שאני רוצה לדעת זה האם דם סמוי בצואה יכול להיות בדיוק בחלק מהצואה שבו לא העברתי את הקיסם..

09/11/2015 | 22:32 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שלום רב, כעיקרון זה בסדר לקחת דוגמת צואה ממקום אחד בבדיקת דם סמוי.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה