גולה קשה בפי הטבעת

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

07/11/2015 | 18:08 | מאת: גרגמל

שלום, בחודשים האחרונים אני חווה מדי פעם, לאחר מאמץ בשירותים, הופעה של גולה קשה וכואבת באזור פי הטבעת. שיערתי כצפוי שאלו טחורים אך פרוקטולוג שהלכתי אליו הסביר לי שאין אלו טחורים אלא בליטה הנמצאת ליד פי הטבעת ואשר מתנפחת בזמן לחץ מדם אם הבנתי נכון. ההמלצה שלו היתה סיבים תזונתיים. זה אכן עוזר אלא שמדי מספר שבועות זה חוזר, בתקופה שאולי איני מקפיד לגמרי על תזונת הסיבים. האם נגזר עלי לחיות עם התופעה הזו או שיש פתרון קבוע? תודה!

09/11/2015 | 22:21 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שלום רב, ממצא כפי שאתה מתאר יכול להתאים לבעיות שונות באיזור פי הטבעת, כולל טחורים חיצוניים, טחורים פנימיים צנוחים, ועוד. לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס. ככלל, בעיות כפי שאתה מתאר הן לרוב בעיות הפוגעות באיכות החיים במידה כזו או אחרת. אם זה מפריע לך מספיק כדי לדון על טיפול כירורגי, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה