הפרשה ורטיבות

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

06/11/2015 | 09:46 | מאת: אבי

שלום אני בן 28 ב2013 עברתי ניתוח פיסורה. ב2015 החלו לי הפרשות שקופות ללא שליטה לפני יציאה ורטיבות בפי הטבעת . וריר רב בניגוב עברתי מנומטריה תקינה לחצים גבוהים קולונסקופיה תקינה. אולטרסאונד נצפה חוסר המשכיות בסוגר החיצוני. בmri אובחנה פיסטולה אחורית אינטר ספינקטרית אחורית. ומשום מה אין שם אבחון על הסוגרים. היתי אצל 2 רופאים לאחר הmri עשו לי רקטוסקופיה אנדסקופיה ואף אחד מהם לא רואה זכר לפיסטולה או לבעיה כלשהי. 1. מי יכול לאבחן לי את הסוגרים מדיסק הmri? 2. מה אני עושה עכשיו אני סובל ואין פתרונות אולי זה מהמעיים? אשמח לכל יעוץ המלצה לרופא וכל עזרה אני חסר אונים

09/11/2015 | 22:18 | מאת: פרופ' עודד זמורה

אבי שלום, תלונות כפי שאתה מתאר יכולות להגרם ממגוון של סיבות, כולל פיסטולה (עם או ללא פתח חיצוני) וכולל ירידה בשליטה בסוגר פי הטבעת. לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. MRI מפוענח על ידי רופא מומחה לרנטגן ודימות. כעיקרון, אם האולטרסאונד בוצע בידי מבצע מיומן, ניתן לשקול לבצע בדיקה בהרדמה ולנסות לראות אם מצליחים לאתר פיסולה, גם אם זו לא מאובחנת בבדיקת מרפאה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה