מידע כללי

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

06/11/2015 | 08:11 | מאת: קטי

שלום רב, להלן שאלותיי : אני אישה בת 40 ללא עבר משפחתי של מחלות. 1. באיזה בדיקה בודקים טוב יותר את אזור הסיגמא והרקטום בסיגמוסקופיה או בקולנסקופיה? האם קולנסקופיה בודקת באותה יסודיות את האזורים האלה? 2. האם ייתכו שכאבים בחולחולת מגיעים ממקום גבוה יותר מהסיגמא? משמע מהעי היורד או שזה לא הגיוני שממצא במעי היורד יגרום לכאב ברקטום? למעשה השאלה האם בתלונה של כאבים ברקטום עדיף לבצע כן קולנסקופיה או שהבדיקה המתאימה יותר היא סיגמוסקופיה? 3. כדי לשלול בעיה חיצונית שגורמת לכאבים ברקטום האם מספיק לעשות בדיקת MRI של האגן או יש צורך גם בCT? (מנסה להמנע מקרינה בשחלות) תודה

09/11/2015 | 22:14 | מאת: פרופ' עודד זמורה

קטי שלום, קולונוסקופיה וסימואידוסקופיה גמישה נבדלות זו מזו בהיקף המקטע הנסקר, ואין לרוב הבדל באיכות הבדיקה של מקטע הרקטום והסיגמואיד קולון בין שתי הבדיקות. כעיקרון, נדיר שכאבים ברקטום נגרמים ממצא במעי שאינו ברקטום, ובדיקת MRI אגן היא בדיקה טובה כדי לראות את אברי האגן. מעבר לכך לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה