פרוש של אבחנה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

04/11/2015 | 18:12 | מאת: נאוה

שלום פרופסור רציתי בבקשה לשאול מה פירוש האבחנה במנומטריה -אנאיזמוס? בבדיקת דיפקוגרפיה נמצא רקוטצלה 3 ס"מ מתרוקן יתר? ואיך מתבצעת פיזיוטרפיה בפי הטבעת? תודה

04/11/2015 | 18:43 | מאת: נאוה

ושאלה נוספת מה ההבדל בין פגלקס ונורמלקס?? ומה עדיף?

09/11/2015 | 21:59 | מאת: פרופ' עודד זמורה

נאוה שלום, אניזמוס הוא מונח שפירושו שאין הרפיה טובה של שרירי רצפת האגן ופי הטבעת בעת התרוקנות. קשה לי לומר משהו על בדיקת הדפוגרפיה על סמך תשובה חלקית. הטיפול הראשוני באניזמוס הוא אכן בפיזיוטרפיה / ביופידבק של רצפת האגן, ומומלץ לקבל מהפיזיוטרפיסט/ית מידע על הטיפול המתוכנן. נורמלקס ופגלקס מכילים למעשה אותו חומר פעיל, ולכן מומלץ לצרוך מה שיותר נוח לך ליטול. מומלץ לפנות לגסטרואנטרולוג בעל התמחות ספציפית בתנועתיות מערכת העיכול או רצפת האגן או לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה