סינוס פילונידלי כאבים חוזרים לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

04/11/2015 | 11:52 | מאת: ליה

שלום, ב02.15 עברתי ניתוח להסרת סינוס פילונידלי באזור עצם הזנב. הניתוח בוצע בהרדמה מלאה. לפני שנותחתי - סבלתי מאבסס –זיהום שהופיע בערך כל 3 חודשים שגרם לכאבים רבים עד מצב קיצוני שלא יכלתי ללכת. המוגלה טופלה בעזרת אנטיביוטיקה בכל פעם עד שהופניתי לניתוח. אין לי מושג באיזה שיטה הוסר הסינוס ,לדעתי ע"פ התחושה של הצלקת שנוצרה זה מרגיש שהניתוח בוצע בשיטה המצומצמת – הנקודתית ולא בכריתה רחבה. לפני 3 חודשים חזרו הכאבים באזור הסינוס רק לאחר ישיבה ממושכת, שכיבה בתנוחה מסויימת על הגב. פניתי לכירורוג ולטענתו כנראה הכאבים נובעים מהצלקת שלא החלימה. בחודש האחרון – הכאבים מופיעים ללא קשר לישיבה או לשכיבה. אלא גם כאשר אני הולכת , ז"א לא רק כאשר יש סיבה לחיכוך של אזור הצלקת עם עצם כלשהיא (שלא כמו בישיבה) שאלתי : 1. האם הצלקת יכולה לכאוב לאחר כ9 חודשים מהניתוח? ואם כן, איך יתכן שהכאבים החמירו? 2. או האם יתכן שהסינוס חזר? ואצטרך ניתוח נוסף? (אציין שעבודתי היא משרדית ישיבה רוב היום) 3. מהם סיכויי ההצלחה בניתוח נוסף? אשמח למענה, תודה

09/11/2015 | 21:54 | מאת: פרופ' עודד זמורה

ליה שלום, הצלקת יכולה לכאוב לאחר כ9 חודשים מהניתוח, ויתכן שהסינוס חזר. לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. מציע לפנות לכירורג המנתח או לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה