טחור חיצוני חוזר

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

31/10/2015 | 18:55 | מאת: רועי

שלום לפני כחודשיים יצא לי טחור חיצוני בודד, לא מפריע לי בשום דבר (בפעם הראשונה קצת גרד). פרוקטולוג בדק (רקטוסקופיה) ואמר שזה יעבור תוך שבועיים ושיש לי טחוריים פנימיים בדרגה 2 אבל אסימפטומטים ושאין מה לגעת כרגע. נתן לי רק משחת הידרואגיסטן למרוח באיזור. לאחר כחודש ביצעתי בדיקה נוספת אצל רופא אחר (אנדוסקופיה) ואמר שהכל בסדר בשלב זה ואין צורך לבצע התערבות. הטחור החיצוני נוטה להופיע לפעמים אחרי יציאות (לא תמיד) אבל אחרי כמה דקות חוזר בחזרה. האם יש מה לעשות בעניין? יש צורך לעשות משהו? אציין שאני בן 28 ובריא בד"כ, הולך לחדר כושר באופן קבוע. תודה ושבת שלום.

31/10/2015 | 23:03 | מאת: פרופ' עודד זמורה

רועי שלום, אינדיקציה העיקרית לטיפול בטחורים היא על מנת לשפר את איכות החיים, ואם הטחור לא מפריע לך כיום באיכות החיים, לא חייבים לטפל בו. בכדי להקטין את הסיכוי לסבל מטחורים, מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס.אם בכל זאת יש פגיעה באיכות החיים, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה