דימום

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

11/10/2015 | 20:47 | מאת: ענת

בחודש האחרון בזמן הניגוב יש לי דם (מידי פעם) על הנייר, כמו כן לעיתים רואה דם עוטף את הצואה.מדובר בדם חי וטרי. אין לי בכלל כאבים ואני לא מרגישה שאני מתאמצת לתת צואה להפך לאחרונה יש לי יציאות טובות ולא עצירות. האם מדובר בטחור? יכול להיות שטחור לא כואב? קשה לי ללכת לעשות בדיקה , אני מאד פחדנית. האם אפשר לבקש לעשות בדיקה עם טשטוש? 0אני בת 40 ואין רקע בקרבה ראשונה) תודה על הייעוץ.

21/10/2015 | 16:44 | מאת: פרופ' עודד זמורה

ענת שלום, תלונות כפי שאת מתארת יכולות להתאים לבעיות שונות באיזור פי הטבעת, כולל טחורים חיצוניים, טחורים פנימיים צנוחים, ועוד. לעיתים נדירות דמם יכול לנבוע מחלקו הסופי של המעי הגס. לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. מומלץ להמשיך להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס ונורמלקס. מומלץ להמנע מישיבות ממושכות בשירותים. לרוב ניתן לבצע בדיקה טובה של פי הטבעת ללא טשטוש או הרדמה, עם מעט שיתוף פעולה ממך. מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה