פצע

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

03/10/2015 | 21:10 | מאת: ש

מעל שנה יש לי מין פצע קצת מעל פי הטבעת. כדי לראות אותו צריך לפשק את הלחיים. לפעמים הפצע נראה כמו גולה קטנה ולפעמים הוא נראה כמו חור בגודל 2 ס"מ בערך. כשהוא כמו גולה מציק לי לשבת וכנראה מהישיבה האין ברירתית אז משהו שם מתפוצץ והוא הופך לחור שמגרד ומזיע מאוד (יש הפרשה של נוזל כלשהו) וכנראה מהגירודים יורד דם. יש מקרים שאני בכלל לא מרגישה אותו וגם אין שם שום גולה ושום חור. בתקופה הארוכה שזה נמצא אין שום החמרה מבחינת כאבים. החלטתי לכתוב כי זה מאוד מציק ויורד לי דם לפחות פעמיים בשבוע. לא הלכתי לבדוק את זה עד עכשיו היות ואני מתביישת מאוד מאוד.. אני לא יודעת איך להתגבר על הבושה והאי נעימות הזאת ולא נראה לי שאלך לכן רשמתי פה. אני אפילו לא מדברת על זה עם אף אחד. אם רלוונטי אז אני בת 23, בריאה. מה זה יכול להיות? האם זה נשמע משהו מסוכן? והאם יש משחה או משהו ללא מרשם רופא שיעזור במקרה הזה? תודה רבה!

21/10/2015 | 16:33 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שלום רב, ממצא כפי שאת מתארת יכול להתאים לאבצס/ פיסטולה באיזור פי הטבעת. אולם לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. הסיכוי שמדובר בממצא :מסוכן" קטן מאד, אך מצד שני הסיכוי שזה יחלוף לבד ללא טיפול רפואי קטן גם הוא, ולכן אני מציע להתגבר בכל זאת על הבושה ולפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה