לחץ בפי הטבעת לאחר מקלחת

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

02/10/2015 | 23:42 | מאת: ג'ני

שלום רב , קורה לי לאחר מקלחת תחושה של לחץ באזור פי הטבעת ורציתי לדעת האם ייתכן שזה כתוצאה מדרך הניקוי שלי במקלחת שלאחרונה נהפך ליותר קפדני אני מסבנת את כל האזור שם כולל פי הטבעת בצורה יסודית ולאחר מכן לוקחת את המוט של הדוש מפסקת את העכוזים שלי ומכניסה לשם מים למשך כמה שניות בודדות כדי להוציא את כל הסבון. האם ייתכן שזה גורם לי לסוג של חוקן אף על פי שאני לא מכניסה מים פנימיים? במידה וכן כיצד אני אמורה אז להתנקות ללא התחושה הזו?

03/10/2015 | 17:53 | מאת: פרופ' עודד זמורה

ג'ני שלום,ככלל, אין בעיה רפואית בצורת הניקוי שאת מתארת, וכנראה גם בתחושה סובייקטיבית של לחץ מקומי רק לאחר מקלחת. יחד עם זאת, אם את חושבת שיתכן שצורת רחצה מסויימת גורמת לאי נוחות, נסי לשנות אותה. אין דרך רפואית נכונה או לא נכונה לנקות את אזור פי הטבעת. מעבר לכך, לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. אם זה ממשיך להציק לך, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה