פוליפים מחוץ לפי הטבעת?

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

02/10/2015 | 21:47 | מאת: עידן

שלום, אני בן 29 בריא עם צליאק, שומר על דיאטה בהתאם, הגסטרו שאני הולך אליו העלה את האפשרות שיש לי מעי רגיז עקב תופעות בתדירות משתנה של גזים, הרגשה של התרוקנות לא מלאה ולעתים עצירות. לפני כשנה הרגשתי בבליטה קטנה בתוך פי הטבעת, אולי סמ פנימה. הרופא שבדק אותי אמר שהוא לא רואה או מרגיש כלום וכנראה מדובר בטחור קטן שאין צורך להתייחס אליו אם הוא לא מטריד אותי. ההרגשה של אותה הבליטה נשארה עד היום ולאחרונה הרגשתי בשתי בליטות נוספות, בחלק שמתחת לפי הטבעת (לכיוון הגב), כ 2-3 סמ מחוץ לפי הטבעת. האם יתכן שאלו פוליפים? חשבתי גם על אפשרות של קונדילומה למרות שאין לי סיבה ממשית לחשוב שנדבקתי. הבליטות לא מורגשות או מגרדות. תודה

03/10/2015 | 17:49 | מאת: פרופ' עודד זמורה

עידן שלום, כעיקרון פוליפים לא מופיעים לרוב מחוץ לפי הטבעת, וממצא כפי שאתה מתאר יכול להתאים לבעיות שונות באיזור פי הטבעת, כולל קפלי עור של טחורים חיצוניים, טחורים פנימיים צנוחים, קונדילומות ועוד. לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. אם הממצא מטריד אותך, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה