תוצאות מנומטריה רקטאלית

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

01/10/2015 | 00:45 | מאת: ד.ס

שלום רב, אני סובלת מאנדומטריוזיס ולקראת הוסת סובלת מעצירויות קשות, ביצעתי בדיקת לחצים מונומטריה רקטאלית ואשמח לפענוח כיון שהתור בבה"ח עוד הרבה זמן ואלה התוצאות: לחץ בסיסי נמוך, לחץ יזום נמוך, RAIR הודגם, הפרסנסיטיביות רקטאלית, קבולת הרקטום נמוכה, בלון רקטאלי לא נפלט... תודה על העזרה

03/10/2015 | 17:46 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שלום רב, בדיקת מנומטריה היא בדיקת עזר שבאה להשלים את המידע המתקבל מראיון רפואי קפדני ובדיקה גופנית מקצועית. הבדיקה אינה עומדת בפני עצמה, וללא המידע הבסיסי שציינתי מעמעותה קטנה. כעיקרון הבדיקה מצביעה הן על לחצים נמוכים של סוגר פי הטבעת הן במנוחה והן בנסיון התאפקות, תחושתיות יתר של הרקטום (שיכולה להתאים לעיתים למעי רגיז) וקושי בהתרוקנות שמתבטא בחוסר יכולת לפלוט בלון. כאמור, לבדיקה אין משמעות ניכרת מבלי להכיר את כל פרטי המקרה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה