קולונוסקופיה וטחורים

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

30/09/2015 | 15:13 | מאת: דניאלה

.Dשלום לפרופ. זמורה, יש לי כאבים בפי הטבעת, וגם גירוד במיוחד אחרי יציאות, כאשר אני שוטפת במים אני מרגישה בליטה יותר גדולה בצד אחד. פרוקטולוג איבחן לפני כשנה טחורים פנימיים גדולים. אני אמורה לעבור קולונוסקופיה , וחוששת שלא אצליח בהכנה בגלל הצריבה והכאב שמגיע עם היציאות.אין דימום שרואים. אני מורחת משחה פרוקטוגליבנול או משחה של תינוקות. תור הבדיקה בעוד כ 3 שבועות. האם לבטל את הקולונוסקופיה, למרות שנמצא לי דם סמוי בצואה. גילי 60 + . בתודה מראש על ההכוונה.

03/10/2015 | 17:39 | מאת: פרופ' עודד זמורה

דניאךה שלום, הכנה לקולונוסקופיה עלולה אולי להחמיר זמנית את הסימפטומים מהם את סובלת, אך טחורים או גרד בפי הטבעת כשלעצמם אינם פוגעים באיכות הכנת המעי. אם יש אינדיקציה לביצוע קולונוסקופיה, ועל פניו נראה שיש אינדיקציה כזו, גרד אנאלי או טחורים לא משנים אינדיקציה זו, ולכן אני ממליץ לבצע את הבדיקה כמתוכנן.

04/10/2015 | 09:28 | מאת: דניאלה

תודה רבה לך ד"ר זמורה על היעוץ המקצועי והמהיר. לפי המלצתך אני כן מתכוונת לעבור את הבדיקה. חג שמח. ישר כח.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה