בדיקת סי טי

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

27/09/2015 | 11:25 | מאת: ptbh

שלום רב , שמי פאני אני בת 38 עשיתי בדיקת סי טי בטן בשל כאבי בטן עליונה הממצאים יצאו תקינים מלבד ציסטה בשחלה ו" הודגם עיבוי דופנות והצרות הלומן בסגמויד קולון,ללא סימני חסימה . רקטום ללא מילוי ע"י חומר ניגוד. יתר חלקי הקולון ללא ממצא מיוחד" לשקול קולונוסקופיה. בדיקות הדם שלי תקינות מלבד טיגליצרדים ואין תלונות אחרות לא ירידה במשקל או חוסר תאבון. האם בכל זאת לבצע בדיקת קולונוסקופיה ??? אשמח לחוות דעתך. תודה רבה

28/09/2015 | 22:09 | מאת: פרופ' עודד זמורה

שלום רב, לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לתת יעוץ פרטני באינטרנט מבלי להכיר את כל פרטי המקרה. ככלל, על פניו, נשמע שהגיוני מאד לבצע קולונוסקופיה, לפחות חלקית, בכדי לבדוק את האיזור שנראה ב CT מוצר. מציע לפנות לרופא שהפנה אותך ל CT לשקול את הצורך בקולונוסקופיה חלקית או מלאה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה