טחורים ופיסורה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

14/09/2015 | 12:45 | מאת: טינה

מזה כחמש שנים שאני סובלת מפיסורה ממש קטנה שמטופלת במשחה וכבר המון זמן שאינה כואבת לפני כשבוע יצאו לי טחורים, או כך חשבתי, ואני מטפלת במשחות מדף, אמבטיות ישיבה וקומפרסים. ביממה האחרונה זה מגרד בצורה נוראית. יש לי שתי שאלות - הגרד מעיד שזה עובר? כי זה לא מרגיש ככה, ו2- איך אדע שזה טחורים ולא פיסורה? התור לרופא רק באוקטובר

23/09/2015 | 00:04 | מאת: פרופ' עודד זמורה

טינה שלום, גרד אינו סימן טיפוסי לתהליך החלמה, אך גם לא סותר אותו. בכדי לאבחן במדויק יותר ממה את סובלת מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול. לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה